Ingredience
500 ml mléka- cca
120 g semolinové mouky - cca
70 g strouhaného parmazánu 1 žloutek- máslo
- sůl
Semolinová mouka se dá sehnat v supermarketech a její koupi vám rozhodně doporučím! Nejenže ji můžete použít tradičně na výrobu domácích těstovin, ale chystám se ji použít i na domácí pečivo. Aktuálně mi ale učaroval tento recept u něhož platí, že v jednoduchosti je krása a v tomto případě hlavně skvělá chuť!
Postup
Mléko s vrchovatou lžící másla přiveďte k varu
Když mléko vaří, ztlumte plamen a „tenkým proudem“ do něho sypte semolinu, až směs zhoustne
Chvilinku vařte
Hrnec stáhněte z hořáku a přidejte 2/3 strouhaného parmazánu a žloutek
Směs dle potřeby dosolte
Pečící plech hojně vymažte máslem a nyní na něho rozprostřete asi v centimetrové vrstvě semolinovou směs
Plech dejte chladit.
Až směs ztuhne, pomocí vykrajovátka tvořte kolečka, která vyskládejte přes sebe do máslem vymazané zapékací mísy(Z odřezků můžete vyválet kuličky, obalit je ve strouhance a smažit jako krokety.)
Nyní vše polijte rozpuštěným máslem a posypte zbylým parmazánemDejte péct do trouby na 200 stupňů dozlatova
Po upečení nechte chvilku stát a pak podávejte.
Dobrou chuť!