Gnocchi alla romana | Coolinářka
22. 2. 2016

Gnocchi alla romana

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • cca 120g semolinové mouky
  • cca 70g strouhaného parmazánu
  • 1 žloutek
  • máslo
  • sůl

Semolinová mouka se dá sehnat v supermarketech a její koupi vám rozhodně doporučím! Nejenže ji můžete použít tradičně na výrobu domácích těstovin, ale chystám se ji použít i na domácí pečivo. Aktuálně mi ale učaroval tento recept u něhož platí, že v jednoduchosti je krása a v tomto případě hlavně skvělá chuť!

Postup

  1. Mléko s vrchovatou lžící másla přiveďte k varu

  2. Když mléko vaří, ztlumte plamen a “tenkým proudem” do něho sypte semolinu, až směs zhoustne

  3. Chvilinku vařte

  4. Hrnec stáhněte z hořáku a přidejte 2/3 strouhaného parmazánu a žloutek

  5. Směs dle potřeby dosolte

  6. Pečící plech hojně vymažte máslem a nyní na něho rozprostřete asi v centimetrové vrstvě semolinovou směs

  7. Plech dejte chladit.
    Až směs ztuhne, pomocí vykrajovátka tvořte kolečka, která vyskládejte přes sebe do máslem vymazané zapékací mísy

  8. (Z odřezků můžete vyválet kuličky, obalit je ve strouhance a smažit jako krokety.)
    Nyní vše polijte rozpuštěným máslem a posypte zbylým parmazánem

  9. Dejte péct do trouby na 200 stupňů dozlatova

  10. Po upečení nechte chvilku stát a pak podávejte.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu