Grießklößchen | Coolinářka
28. 2. 2016

Grießklößchen

Ingredience

  • 50g povoleného másla
  • 1 vejce
  • 100g semoliny
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • bílý pepř
  • (plocholistá petrželka)

Když už jsme v minulém příspěvku použili semolinovou mouku, chvilku se u ní zastavme… Věnuji jí i dnešní článek a použijeme ji ale úplně jinak. Tyto knedlíčky do polévky jsou tradičním rakouským receptem a jistě si je oblíbíte i Vy!

Postup

  1. Vymixujte máslo do lehkého krému

  2. Přidejte do něho vejce a znovu mixérem prošlehejte

  3. Nelekněte se, že se dokonale nespojí

  4. Do směsi párkrát strouhněte muškátový oříšek, přidejte sůl a bílý pepř (dle chuti klidně použijte i na velmi jemno nakrájenou listovou petrželku)

  5. Nakonec přidejte semolinovou mouku a ručně zpracujte mírně lepivé těsto

  6. Nyní z těsta pomocí dvou namočených lžic tvarujte noky (nebo chcete-li knedlíčky :-)) Všechny najednou je pak přesuňte do vroucí, trochu osolené vody

  7. Od doby, kdy vyplavou na hladinu, je vařte ještě asi 3 – 4 minuty

  8. Nakonec knedlíčky vložte do vaší oblíbené polévky či vývaru, ony krásně nasají další tekutinu z polévky, ale nerozmočí se.
    Dobrou chuť!

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Polévky

Polévky

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu