Ingredience
750 g vepřové krkovice200 g zakysané smetany- hrst lístků čerstvé šalvěje
1 stroužek česneku2 lžíce olivového oleje- sůl
- pepř
Dnešní příspěvek snad ani nelze považovat tak úplně za recept, spíš je to tip, jak připravit vepřové či kuřecí maso na grilování. Tajemství tkví v enzymech obsažených v zakysané smetaně či bílém jogurtu. Zapříčiní, že maso během marinování dokonale zkřehne. Pak stačí jen rozpálený gril a letní pochoutka je na světě!
Postup
Nejprve si připravte marinádu ze zakysané smetany, nakrájených lístků čerstvé šalvěje, olivového oleje a pepře
Pokud nemáte k dispozici čerstvé bylinky, můžete použít i pesto
Můžete ale použít i jinou bylinku či koření, které máte rádi
Silnější plátky vepřové krkovice vložte do marinády a nechte v lednici odpočívat cca 10 hodin
Vepřové steaky nyní osolte a grilujte na rozpáleném roštu z obou stran cca 5 minut
Vepřové maso je třeba dokonale propéct, ale nevysušit.
Dobrou chuť!