Grilovaná vepřová krkovice s marinádou ze zakysané smetany | Coolinářka
24. 6. 2016

Grilovaná vepřová krkovice s marinádou ze zakysané smetany

Ingredience

  • 750g vepřové krkovice
  • 200g zakysané smetany
  • hrst lístků čerstvé šalvěje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Dnešní příspěvek snad ani nelze považovat tak úplně za recept, spíš je to tip, jak připravit vepřové či kuřecí maso na grilování. Tajemství tkví v enzymech obsažených v zakysané smetaně či bílém jogurtu. Zapříčiní, že maso během marinování dokonale zkřehne. Pak stačí jen rozpálený gril a letní pochoutka je na světě!

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu ze zakysané smetany, nakrájených lístků čerstvé šalvěje, olivového oleje a pepře

  2. Pokud nemáte k dispozici čerstvé bylinky, můžete použít i pesto

  3. Můžete ale použít i jinou bylinku či koření, které máte rádi

  4. Silnější plátky vepřové krkovice vložte do marinády a nechte v lednici odpočívat cca 10 hodin

  5. Vepřové steaky nyní osolte a grilujte na rozpáleném roštu z obou stran cca 5 minut

  6. Vepřové maso je třeba dokonale propéct, ale nevysušit.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu