Batátová polévka | Coolinářka
5. 2. 2017

Batátová polévka

Ingredience

  • cca 700g batátů (sladké brambory)
  • 1 střední petržel
  • 1 střední mrkev
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • sůl
  • 150ml smetany
  • citronová šťáva
  • pepř a slanina k podávání

Už jste něco zkoušeli uvařit ze sladkých brambor neboli batátů? V každém supermarketu jsou bez problémů k dostání a určitě si je oblíbíte. Dnes mám pro vás recept na výbornou polévku právě z batátů! Je jemná, bude moc chutnat dětem, ale když ji manželovi naservírujete s vypečenou slaninkou, jistě si pochutná i on! 🙂

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
    Oloupené a nakrájené batáty, mrkev a petržel promíchejte v pekáči s olivovým olejem a solí

  2. K zelenině přidejte čerstvý tymián a vše dejte péct asi na 30 minut

  3. Upečenou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem

  4. Vařte ji ještě asi 20 minut

  5. Když je všechna zelenina měkká, ponorným mixérem ji rozmixujte

  6. Nakonec přilijte smetanu a nechte provařit

  7. Polévku dochuťte solí a pár kapkami citronové šťávy

  8. Podávejte ji s čerstvě namletým pepřem a na pánvi opečenou slaninou.
    Dobrou chuť!

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu