Ingredience
- cca
700 g batátů (sladké brambory) 1 střední petržel1 střední mrkev1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru1 lžička čerstvého tymiánu- olivový olej
- sůl
150 ml smetany- citronová šťáva
- pepř a slanina k podávání
Už jste něco zkoušeli uvařit ze sladkých brambor neboli batátů? V každém supermarketu jsou bez problémů k dostání a určitě si je oblíbíte. Dnes mám pro vás recept na výbornou polévku právě z batátů! Je jemná, bude moc chutnat dětem, ale když ji manželovi naservírujete s vypečenou slaninkou, jistě si pochutná i on! 🙂
Postup
Troubu předehřejte na 190 stupňů.
Oloupené a nakrájené batáty, mrkev a petržel promíchejte v pekáči s olivovým olejem a solíK zelenině přidejte čerstvý tymián a vše dejte péct asi na 30 minut
Upečenou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem
Vařte ji ještě asi 20 minut
Když je všechna zelenina měkká, ponorným mixérem ji rozmixujte
Nakonec přilijte smetanu a nechte provařit
Polévku dochuťte solí a pár kapkami citronové šťávy
Podávejte ji s čerstvě namletým pepřem a na pánvi opečenou slaninou.
Dobrou chuť!