Krémová polévka z červené čočky | Coolinářka
27. 12. 2020

Krémová polévka z červené čočky

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • cca 100 g červené čočky Organis bio
  • cca 600 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva

Když mě oslovila lékárna Benu s nabídkou spolupráce, říkala jsem si, co by asi tak lékárna dělal na foodblogu? Ale na jejich eshopu zdaleka nejsou k dostání jen léky. V záložce „„Zdravá výživa, čaje a bylinky“ totiž najdete obrovské množství zdravých kvalitních potravin. Já jsem si objednala mimo jiné i červenou čočku Organis v bio kvalitě, kterou máme moc rádi, nemusí se předem namáčet, nenadýmá a je daleko lépe stravitelná, než klasická hnědá čočka. A proto, že se blíží Nový rok, a v tento den se dle tradice má právě čočka jíst, zkuste si tentokrát připravit dnešní recept – krémovou polévku z červené čočky. Určitě si pochutnají i zarytí odpůrci luštěnin.

… a mimochodem, na eshopu Benu právě probíhá povánoční výprodej  😉

Postup

  1. V hrnci na lžíci másla orestujte na kostičky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou mrkev.

  2. Společně vše restujte asi 3 minuty, pak přidejte červenou čočku a vývar. Vařte dokud mrkev a čočka nezměknou.

  3. Následně polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Přidejte smetanu a pár minut společně provařte.

  4. Polévku nakonec dochuťte citronovou šťávou, solí a čerstvě namletým pepřem.

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu