Aperitivo Moment - Pulled pork 3x jinak | Coolinářka
26. 4. 2017

Aperitivo Moment – Pulled pork 3x jinak

Ingredience

  • 500g vepřové krkovice
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1,5 lžíce hnědého cukru
  • 200 ml vody
  • olej
  • sůl
  • pepř

Díky vaším hlasům, přátelé, se Coolinářka dostala do TOP30 nejoblíbenějších českých foodblogů, díky moc! A protože v rámci této ankety (http://www.foodblogroku.cz) probíhá soutěž pro blogery s názvem Aperitivo moment na téma “malé jídlo k drinku, kterým pohostíte své přátele”. Od začátku jsem tuto výzvu chtěla pojmout jako společnou hostinu, kde si každý na servírovacím prkně uprostřed stolu najde to své, protože jak se říká: 100 lidí – 100 chutí. Společným jmenovatelem je tentokrát oblíbené trhané vepřové maso (Pulled pork), které si pak každý z hostů může doplnit podle své chuti – po americku, asijsku, mexicku nebo po řecku. Taková barevná gastro-cesta kolem světa 🙂
A protože se (trochu nesměle) blíží jaro a léto, začíná sezóna mého oblíbeného drinku Aperol spitz, který by celé toto menu skvěle doplnil.

Postup

  1. Nejprve si připravte BBQ omáčku

  2. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu

  3. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně restujte

  4. Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr

  5. Vše vařte do zhoustnutí

  6. Dochuťte solí a pepřem

  7. Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete omáčku

  8. Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 stupních zakryté alobalem

  9. Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 stupních.
    Stejným způsobem můžete maso upéct v tzv. pomalém hrnci.

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu