Focaccia | Coolinářka
29. 10. 2017

Focaccia

Ingredience

  • 250 hladké mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • 1/4 kostky droždí
  • 1 lžička soli
  • olivový olej (Borges Classic http://borges.cz/pr/oleje-univerzalni/#featured)
  • 1 lžička cukru krupice
  • čerstvý rozmarýn

Druhým receptem, který jsem vytvořila ve spolupráci s olivovými oleji Borges (http://www.borges.cz) je snad ten nejsnadnější postup, jak si vyrobit domácí pečivo – legendární italský chléb Focaccia. Chuť mu dá právě kvalitní olivový olej, doplnit ho pak můžete třeba čerstvým voňavým rozmarýnem, sušenými rajčaty a podobně. Italská kuchyně je jednoduchá, ale žádá si kvalitní suroviny, pak skvěle pochutnáte.

Postup

  1. V zadělávací míse utřete společně rozdrobené droždí a krupicový cukr, vznikne řídká kašička

  2. K ní do mísy přidejte hladkou mouku, vodu, sůl a 1 lžíci olivového oleje (Borges Classic http://borges.cz/pr/oleje-univerzalni/#featured)

  3. Nyní zadělejte těsto, buď hnětacím hákem v robotu, nebo ručně vařečkou po dobu asi 5 minut.
    Hotové těsto posypte hladkou moukou a mísu přikryjte utěrkou, dejte ho kynout na teplé místo asi na 90 minut.
    Troubu předehřejte na 230 stupňů.
    Po vykynutí těsto zdvojnásobí svůj objem, opatrně ho přendejte na pomoučený vál a prsty z něj vytvořte placku (těsto moc nemačkejte, aby se neporušily bublinky, které vznikly kynutím).
    Povrch pomažte olivovým olejem, trochu posypte solí a přidejte čerstvý rozmarýn (můžete ale použít i olivy, sušená rajčata, nebo nechat jen tak …).
    Placku opatrně přendejte na plech s pečícím papírem a focacciu dejte péct přibližně na 15 – 20 minut.
    Po upečení focacciu nechte vychladnout a pak ji až krájejte.

    Dobrou chuť!

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu