Houbový Kuba | Coolinářka
14. 12. 2017

Houbový Kuba

Ingredience

  • cca 300 g krup
  • cca 250 g uzené krkovice nebo masité slaniny
  • 1 cibule
  • 70 g vepřového sádla
  • 2 hrsti sušených hub
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • sůl
  • pepř

Tradiční krkonošský pokrm, který se připravoval na vánoce… Já ho prvně zkusila vloni a určitě ho letos zas připravím. Původní verze je postní, bez uzeného masa, ale my si trochu zahřešili 🙂

Postup

  1. Den předem si namočte kroupy do vody

  2. Druhý den je zceďte a dejte vařit do osolené vody do měkka

  3. Pak je slijte a nechte v cedníku.
    Sušené houby namočte do vody, stačí asi na 30 minut.
    50 g sádla rozpalte na pánvi

  4. Na něm opečte cibuli, až začne zlátnout, přidejte vyždímané, trochu nasekané houby a na kostičky nakrájenou uzenou krkovici

  5. Společně orestujte.
    Stroužky česneku utřete s trochou soli.
    Uvařené kroupy vsypte do pánve k houbovo-masové směsi, přijdete utřený česnek, pepř a majoránku a společně zamíchejte

  6. Směs ochutnejte a případně dosolte

  7. Zapékací mísu nebo pekáč vymažte zbytkem sádla a nasypte do něho směs, povrch uhlaďte a dejte zapéct na 15 – 20 minut.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu