Kynuté koláče s tvarohem a meruňkami | Coolinářka
12. 6. 2018

Kynuté koláče s tvarohem a meruňkami

Ingredience

  • 250 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžíce vanilkového extraktu nebo 1 balení vanilkového cukru
  • 70 g rozpuštěného másla + na pomašlování
  • 2 lžíce kvalitní majonézy
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 3/4 kostky kvasnic
  • malý panák rumu
  • sádlo na vymazání
  • Na drobenku:
  • 70 g hrubé mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g studeného másla
  • Na náplň:
  • kostka tvarohu (v papíru, ne ve vaničce)
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • meruňky

Přátelé, proč za každou cenu vymýšlet nové recepty, když fungují ty osvědčené! Třeba tento výborný recept na kynuté těsto, dnes ve formě ovocných koláčů…

Příspěvek vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

Postup

  1. Z rozdrobených kvasnic s trochou vlažného mléka a cukru připravte kvásek, který nechte na teplém místě vzejít a pak ho zapracujte k ostatním ingrediencím – k oběma moukám, cukru, rumu, žloutkům, soli, rozpuštěnému máslu, vanilce, vlažnému mléku a majonéze

  2. Těsta je docela dost a těžko se ručně zadělává, proto doporučuji zadělat těsto v robotu hnětacím hákem nebo poproste manžela ☺, rovněž můžete těsto zadělat v domácí pekárně

  3. V pekárně, robotu či ručně tedy hněďte těsto asi 10 minut

  4. Nechte ho kynout opět na teplém místě asi 90 minut

  5. Po cca 45 minutách těsto znovu prohněťte, znovu ho přikryjte utěrkou a nechte znovu vykynout.
    Během kynutí si připravte tvarohovou náplň – kostku tvarohu smíchejte s 1 žloutkem a vanilkovým cukrem, meruňky vypeckujte a nakrájejte na měsíčky.
    Těsto po vykynutí téměř zdvojnásobí svůj objem

  6. Nyní ho vyklopte na vál a rozkrojte ho na půl

  7. Rozdělte ho na jednotlivé díly z nich vytvořte kolečka – placičky, které pak snadno naplníte – do středu dejte lžičku tvarohu a kolem něho poskládejte vždy tři měsíčky meruněk, tak aby tvaroh náhodou během pečení nevytekl.
    Takto připravené koláče vyskládejte na plech a ještě je nechte asi 20 minut dokynout

  8. Mezitím si připravte z másla, krupicového cukru a hrubé mouky drobenku

  9. Tu rozdělte navrch každého koláče a ty pak pečte při 170 stupních asi 20 minut.
    Po upečení ještě horké koláče ze všech stran pomašlujte rozpuštěným máslem, nechte je zchladnout na drátěné mřížce a podávejte posypané moučkovým cukrem

  10. Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu