Fish pie | Coolinářka
20. 5. 2019

Fish pie

Ingredience

  • 35 g másla + na vymazání
  • 25 g hladké mouky
  • 3 jarní cibulky
  • 450 ml mléka
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 strouhnutí muškátového oříšku
  • 450 g směsi ryb (losos a např. treska) + krevet
  • 1 lžička čerstvého kopru
  • 2 hrsti zeleného hrášku
  • sůl
  • pepř
  • 500 g brambor typu B-C
  • máslo a mléko na br. kaši

Tento recept je velmi oblíbený ve Velké Británii a jeho variant je mnoho, každá rodina má ten svůj zaručený. Dnes vám přináším základní verzi, který voní mořem a pochutná si na ní celá rodina. Použila jsem výborné ryby s královehradeckého http://www.ocean48.cz .

Postup

  1. Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody, ze kterých později připravíme bramborovou kaši

  2. Troubu dejte předehřát na 200 stupňů.
    Ryby nakrájejte na větší kousky, osolte je a opepřete

  3. Krevety oloupejte a zbavte je střívka

  4. Ve větší tlustostěnné pánvi orestujte na másle nasekané jarní cibulky, po chvilce je zasypte hladkou moukou a zarestujte jíšku

  5. Tu posupně zalévejte mlékem, vznikne cibulková bešamelová omáčka

  6. Tu ochuťte lžičkou dijonské hořčice, solí a muškátovým oříškem

  7. Do vroucí bešamelové omáčky přidejte na větší kostky nakrájené ryby (lososa a např. tresku nebo jinou bělomasou mořskou rybu), hrášek a nakonec nasekaný čerstvý kopr.
    Uvařené brambory slijte, přidejte do nich máslo a mléko a rozmačkejte je na kaši.
    Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem, přendejte do ní omáčku s rybami a hráškem a navrch naklaďte bramborovou kaši

  8. Fish pie dejte péct na 200 stupňů asi na 30 minut.

    Dobrou chuť!

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu