Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka kajenský pepře (nebo víc, jak snesete ;-) )
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 200 ml hovězího vývaru
- 400 g plechovka krájených rajčat
- 2 lžíce rajského protlaku
- 400 g plechovka červených fazolí
- pepř
- 25 g Figaro hořké nebo čokolády na vaření
- čerstvý koriandr
Čokoláda ve slaném receptu? A proč by ne. V tradičním mexickém chilli con carne totiž funguje skvěle! Receptů je nespočet, já obvykle volím tuto jednoduchou verzi a vždycky má úspěch, dokonce i u naší pětileté dcery, které dělám nepálivou variantu.
A co říkáte na Figaro mističku? Taky už se těšíte na podzim? 😉 Pokud se vám líbí, právě probíhá v hypermarketech Globus akce, kde ji po nákupu Figaro produktů alespoň za 79,-, získáte jako dárek!
Ve spolupráci s http://www.figaro.cz
Postup
Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli.
Asi po dvou minutách přidejte na plátky nasekané plátky česneku a společně restujte ještě asi minutu.
Do hrnce přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte.
Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Společně zarestuje a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření ho občas promíchejte.
Po této době do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu Figaro. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti.
Chilli con carne servírujte s křupavými nachos nebo s rýží, posypané čerstvým koriandrem. Pro zjemnění ho můžete doplnit zakysanou smetanou.