Králičí hřbet na smetaně s liškami | Coolinářka
23. 7. 2015

Králičí hřbet na smetaně s liškami

Ingredience

  • 1 králičí hřbet
  • cca 20 ks hub lišek
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžíce másla
  • snítka čerstvého tymiánu
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • hladká mouka na jíšku

Při letošním suchu to s houbami nebude asi moc slavné. Já se přiznám, že lišky na tento recept jsem koupila v zelenině… Ale pokud budete mít štěstí a pár lišek „ulovíte“, zkuste je v kombinaci s dušeným králičím masem…

Postup

  1. Maso z králičího hřbetu nakrájejte na nudličky, osolte je a opepřete

  2. Krátce jej orestujte na másle s dijonskou hořčicí a až se maso zatáhne, zalijte ho vývarem a duste pod pokličkou do změknutí

  3. Mezi tím očištěné lišky krátce poduste na másle se solí, tymiánem a rozmarýnem

  4. Tyto houby neobsahují tolik vody, jako třeba žampiony, proto je třeba je během dušení hlídat, případně podlít trochou vody

  5. Takto připravené lišky (bez bylinek) přidejte k měkkému masu, vše zalijte smetanou ke šlehání a provařte

  6. Nakonec omáčku zahustěte máslovou jíškou

  7. Podávejte ideálně s rýží.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu