Ingredience
1 králičí hřbet- cca
20 ks hub lišek 2 lžíce dijonské hořčice250 ml drůbežího vývaru1 lžíce másla- snítka čerstvého tymiánu
- snítka čerstvého rozmarýnu
- sůl
- pepř
250 ml smetany ke šlehání- hladká mouka na jíšku
Při letošním suchu to s houbami nebude asi moc slavné. Já se přiznám, že lišky na tento recept jsem koupila v zelenině… Ale pokud budete mít štěstí a pár lišek „ulovíte“, zkuste je v kombinaci s dušeným králičím masem…
Postup
Maso z králičího hřbetu nakrájejte na nudličky, osolte je a opepřete
Krátce jej orestujte na másle s dijonskou hořčicí a až se maso zatáhne, zalijte ho vývarem a duste pod pokličkou do změknutí
Mezi tím očištěné lišky krátce poduste na másle se solí, tymiánem a rozmarýnem
Tyto houby neobsahují tolik vody, jako třeba žampiony, proto je třeba je během dušení hlídat, případně podlít trochou vody
Takto připravené lišky (bez bylinek) přidejte k měkkému masu, vše zalijte smetanou ke šlehání a provařte
Nakonec omáčku zahustěte máslovou jíškou
Podávejte ideálně s rýží.
Dobrou chuť!