Podmáslové bagetky | Coolinářka
4. 9. 2015

Podmáslové bagetky

Ingredience

  • 400g hladké mouky
  • 130 ml mléka
  • 150 ml podmáslí
  • 30g rozpuštěného sádla
  • 1 lžička soli
  • 10g kvasnic
  • na posypání - hrubá sůl, kmín, sezam, mák, ...

… nebo rohlíky, bulky, houstičky…. zkrátka z těsta si můžete vytvořit pečivo jaké chcete. A ta vůně, když se peče, je prostě nej!
Na zadělání těsta jsem opět použila domácí pekárnu.

Postup

  1. Do domácí pekárny dejte nejprve tekuté ingredience: mléko, podmáslí a rozpuštěné zchladlé sádlo

  2. Pak přisypte prosátou mouku, sůl a rozdrobené kvasnice

  3. Zavřete pekárnu, nastavte program „těsto“ a nechte to na ní

  4. Po uhnětení a vykynutí těsta ho přendejte na vál a rozdělte na 8 dílů

  5. Z nich vytvořte požadovaný tvar, já bagetky dělám jen jednoduchým zatočením těsta kolem své osy

  6. Takto připravené pečivo přendejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě asi 30 minut kynout

  7. Mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů a na její dno dejte např. litinový hrnec nebo zapékací misku s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.
    Před pečením těsto pomašlujte směsí mléka s vejcem nebo vodou a posypte dle chuti mákem, kmínem s hrubou solí či sezamovými semínky.
    Pečte asi 20 minut do zlatova

  8. Hotové pečivo nechte vychladnout na drátěné mřížce.
    Dobrou chuť!

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu