Dýňová polévka (jak ji dělám já) | Coolinářka
8. 9. 2015

Dýňová polévka (jak ji dělám já)

Ingredience

  • dýně hokaido
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • máslo
  • olivový olej
  • kuřecí nebo zeleninový vývar
  • kokosové mléko
  • čerstvý zázvor
  • čerstvý koriandr
  • hnědý cukr
  • sůl

S recepty na dýňovou polévku je to trochu jako s recepty na bramborový salát, každý ji připravuje jinak a pro všechny je právě ta jeho tou nej! Já vám chci dnes prozradit, jak dýňová polévka chutná nám. Je tak trochu exotická…

Postup

  1. Nejprve nakrájejte dýni hokaido na měsíčky a zbavte ji semínek. Tento druh dýně loupat nemusíte.

  2. Nakrájenou ji přendejte do zapékací mísy nebo pekáče, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 190 stupňů asi 20 minut, dokud úplně nezměkne a mírně nezhnědne.

  3. Během pečení dýně, oloupejte a nakrájejte na kostičky kořenovou zeleninu. Není jí potřeba moc, stačí jedna malá mrkev, petržel a trochu celeru. Orestujte ji na másle, dokud mrkev nezačne barvit a dělat tzv. šlem.

  4. Pak přidejte asi lžíci najemno nakrájeného kořene zázvoru a vše zalijte vývarem (asi 600 ml). Vařte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

  5. Poté do polévky přidejte upečenou dýni a vše rozmixujte dohladka. Polévka se dokonale zahustí. Přidejte necelou plechovku kokosového mléka nebo krému a chvíli polévku provařte.

  6. Nyní ji dochuťte solí a třtinovým cukrem a podávejte s čerstvými lístky koriandru.

  7. Dobrou chuť!

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu