Bábovka s jablky a vlašskými ořechy | Coolinářka
21. 11. 2015

Bábovka s jablky a vlašskými ořechy

Ingredience

  • 100g nasekaných vlašských ořechů
  • 150g nastouhaných jablek
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3 - 4 vejce (dle velikosti vajec)
  • 100 ml mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • máslo + hrubá mouka na vymazání formy

Pokud hledáte snadný recept na rychlou bábovku k čaji či kávě na víkend, zkuste tento jednoduchý recept. Kombinace jablek a vlašských ořechů funguje spolehlivě a jablíčka navíc dodají bábovce vláčnost.

Postup

  1. Předehřeje troubu na 170 stupňů.
    Ve větší míse rozšlehejte vejce, k nim přidejte mléko a olej a vše promíchejte

  2. Nyní do této směsi přidejte nastrouhaná jablka a nasekané vlašské ořechy.
    V jiné míse smíchejte sypké suroviny: mouku, prášek do pečiva a hnědý cukr

  3. Postupně sypké suroviny vmíchávejte do tekuté směsi

  4. Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku

  5. Tu dejte ihned péct na 170 stupňů na přibližně 45 minut

  6. Zda-li je bábovka hotová, zkuste zapíchnutím špejle

  7. Pokud ji vyndáte suchou, je bábovka hotová

  8. Upečenou ji vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zchladnout

  9. Před podáváním bábovku posypejte moučkovým cukrem.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu