Horké jablíčko | Coolinářka
25. 11. 2015

Horké jablíčko

Ingredience

  • 1l jablečného moštu
  • 2 lžíce medu
  • kůra z 1 pomeranče
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 lžička hřebíčku
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička mleté skořice nebo 2 tyčinky celé

Dnešní recept je první z vánočně laděných příspěvků, které vám budu v průběhu adventu přinášet. Vánoce miluju a tak si toto období moc užívám. Ráda bych tu neopakovatelnou atmosféru, všechny ty vůně a chutě vánoc přenesla (byť virtuálně) i sem na blog. Dnes tedy přináším návod na jedlý dárek v podobě doma připraveného horkého jablíčka. Je to úplně jednoduché!

Postup

  1. Do hrnce nalijte kvalitní mošt nebo čerstvou jablečnou šťávu

  2. Přidejte kůru z jednoho pomeranče a z jednoho citrónu, 2 lžíce medu, koření a vše vařte na mírném ohni cca 20 – 30 minut

  3. Poté mošt sceďte a tento koncentrát přelijte do lahví nebo ještě horký rovnou podávejte dle chuti naředěný vodou

  4. Pro dospělé můžete přidat panáka rumu.

    Černé “tabulové” samolepky na lahve jsou z Nanu Nana.
    Červeno-bílý provázek, štítek a razítko je ze sady na balení dárků v Tchibo.

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu