Ingredience
- 3 vejce
- 100 g cukru krupice
- 1 špetka soli
- 250 g plnotučného tvarohu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce rumu
- 260 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- Na dokončení:
- 500 g rostlinného tuku
- 1 lžíce cukru moučka
- džemy Darbo
Tyhle jednoduché mini koblížky z tvarohového těsta si zamilujte. Ušetříte čas, protože nepotřebují kynout. Rozhodně ale mohou chuťově konkurovat klasice. Ideálně je servírujte s kvalitními džemy Darbo. Společnost Darbo se může pochlubit více než 140 lety zkušeností a odborných znalostí ve zpracování ovoce a nyní je jasným lídrem na rakouském trhu s džemy a medem, což je odvětví s úctyhodnou tradicí.
Video recept najdete zde.
Postup
Nejprve umixujte elektrickým šlehačem vejce s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny, bude to trvat asi 3 minuty.
Do této vaječné pěny ruční metlou zlehka vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt a rum.
Pak přes síto přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Vařečkou zamíchejte, vznikne lepivé těsto.
V širším hrnci nechte zahřát tuk nebo olej. Kouskem těsta vyzkoušejte, jestli už se v něm dá smažit. Pak větší lžící nabírejte těsto a smažte koblihy dozlatova z obou stran.
Hotové mini koblihy dejte na papírovou utěrku lehce zchladnout a pak je servírujte s džemy Darbo.

