Tvarohové mini koblihy | Coolinářka
6. 5. 2025

Tvarohové mini koblihy

Ingredience

  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce rumu
  • 260 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • Na dokončení:
  • 500 g rostlinného tuku
  • 1 lžíce cukru moučka
  • džemy Darbo

Tyhle jednoduché mini koblížky z tvarohového těsta si zamilujte. Ušetříte čas, protože nepotřebují kynout. Rozhodně ale mohou chuťově konkurovat klasice. Ideálně je servírujte s kvalitními džemy Darbo. Společnost Darbo se může pochlubit více než 140 lety zkušeností a odborných znalostí ve zpracování ovoce a nyní je jasným lídrem na rakouském trhu s džemy a medem, což je odvětví s úctyhodnou tradicí.

Video recept najdete zde.

 

Postup

  1. Nejprve umixujte elektrickým šlehačem vejce s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny, bude to trvat asi 3 minuty.

  2. Do této vaječné pěny ruční metlou zlehka vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt a rum.

  3. Pak přes síto přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Vařečkou zamíchejte, vznikne lepivé těsto.

  4. V širším hrnci nechte zahřát tuk nebo olej. Kouskem těsta vyzkoušejte, jestli už se v něm dá smažit. Pak větší lžící nabírejte těsto a smažte koblihy dozlatova z obou stran.

     

  5. Hotové mini koblihy dejte na papírovou utěrku lehce zchladnout a pak je servírujte s džemy Darbo.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu