Zadělávaný hrášek | Coolinářka
21. 6. 2020

Zadělávaný hrášek

Ingredience

  • 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1 lžíce másla
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • Na smaženky:
  • 2 rohlíky
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • špetka soli
  • 1 lžíce oleje

Moje nejoblíbenější jídlo z dětství… sladký hrášek jsme tomu říkali. Je to rychlý a jednoduchý recept, který takto může vydat za plnohodnotnou večeři nebo ho můžete servírovat jako netradiční přílohu…

Postup

  1. Do hrnce dejte vařit osolenou vodu, až začne vřít, nasypte do ní hrášek (čerstvý vařte do změknutí, mražený stačí projít varem). Pak ho slijte a propláchněte v cedníku ledovou vodou, aby i zachoval krásnou zelenou barvu.

  2. Do hrnce dejte rozpustit máslo. Krátce na něm orestujte najemno nasekanou bílou část jarní cibulky. Teď vše zaprašte hladkou moukou a asi minutu společně smažte. Nyní jíšku zalijte mlékem a prošlehejte, aby se mouka v mléce rozpustila a vytvořila hladkou omáčku. Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek, přidejte cukr a dle chuti ji dosolte. Nakonec přidejte hrášek a vše smíchejte dohromady. 

  3. Teď si připravte smaženky. Bílý rohlík nakrájejte na plátky, vejce rozmíchejte v hlubokém talíři s trochou mléka a špetkou soli. Plátky rohlíků ve vaječné směsi krátce namočte z obou stran, aby rohlíky směs příliš nenasákly, jen jí byly obalené. Ihned je smažte na pánvi na trošce oleje z obou stran.

     

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu