Ingredience
- 2 kelímky řeckého jogurtu (2 x 150 g)
- 2 kelímky polohrubé mouky
- ½ sáčku prášku do pečiva
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce mléka
- špetka soli
- olej na smažení
- ovoce, čerstvá máta a med k podávání
Tento recept je tak jednoduchý! Jestli se vám nechce zadělávat klasické kynuté těsto na lívance, připravte si je podle následujícího receptu o moc jednodušeji.
Postup
Z uvedeného množství připravíte asi 20 lívanečků. Postup je jednoduchý – bílé jogurty vyklopte do mísy, do prázdného kelímku od jogurtu odměřte 2 x polohrubou mouku, přidejte dvě vejce, prášek do pečiva, mléko, cukr a špetku soli. Vše smíchejte a nechte asi 5 minut odstát.
Lívance smažte v lívanečníku nebo na nepřilnavé pánvi nebo na lívanečníku na oleji (nebo na přepuštěném másle) z obou stran dozlatova.
Servírujte je např. čerstvým ovocem, mátou a pokapané medem.

