Lososové kari | Coolinářka
29. 2. 2020

Lososové kari

Ingredience

  • 3 porce lososa
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červené kari pasty (nebo dle pálivosti)
  • 1-2 lžíce rybí omáčky
  • 1 velká plechovka kokosového mléka
  • šťáva z 1/2 limety
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • čerstvý koriandr
  • rýže k podávání

Kari je rychlé a velmi chutné jídlo, kterého není třeba se bát. Veškeré suroviny se dají sehnat v běžném supermarketu a lososa jsem tradičně koupila v té nejvyšší kvalitě v hradecké pobočce Ocean 48 .

Postup

  1. Nejprve si ve větší tlustostěnné pánvi s trochou oleje opečte z obou stran osolené a opepřené porce lososa. Já použila sezamový olej, ale můžete klidně použít i běžný slunečnicový. Opečeného lososa vyndejte na talíř a přikryjte ho alobalem.

  2. Ve stejné pánvi si do výpeku (můžete trochu oleje případně přidat) dejte restovat nasekaný zázvor, jarní cibulku, plátky česneku a nasekanou chilli papričku. Společně vše smažte maximálně minutu, aby se nezačal česnek připalovat. Přidejte červenou kari pastu, také ji lehce zarestujte a vše zalijte kokosovým mlékem, prošlehejte ruční metlou a provařte na mírném ohni asi 2 minuty.

  3. Slanost kari dodáte rybí omáčkou, tu přidávejte postupně a dle chuti. Nakonec přidejte zelený hrášek a limetovou šťávu. Do kari dejte prohřát opečeného lososa. Podávejte s uvařenou rýží a čerstvými lístky koriandru.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu