Ingredience
- Na korpus:
- 100 g máslových sušenek
- 30 g cukru krupice
- 50 g povoleného másla
- Na náplň:
- 450 g sýru Philadelphia
- 80 g zakysané smetany
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- Na ozdobu:
- 100% jahodové pyré Bonne
- 1 kelímek smetany ke šlehání Delux
- 1 lžička vanilkového cukru
- čerstvé jahody
Dnešní recept vznikl ve spolupráci s eshopem Cukrářům.cz , který má v sortimentu stovky položek nejen pro profesionální cukráře a pekaře. Já jsem tentokrát zvolila novinku v sortimentu – stroprocentní ovocná pyré od finské firmy Bonne. Objednala jsem mangové a jahodové, a to jsem použila i v dnešním receptu. Mám pro vás opět slevový kód na 15% “coolinarkavelikonoce” , který platí na eshopu do 10. 4. 2022.
Postup
Nejprve rozmixujte máslové sušenky, pak přidejte povolené málo a znovu mixujte. Po chvíli bude mít směs konzistenci drobenky, která tvoří hrudky.
Troubu předehřejte na 165 stupňů, spodní a horní ohřev (ne horkovzduch).
Připravte si formu na muffiny, do které připravte košíčky, ve kterých lze péct, směs je nepromáčí a pak z nich snadno minicheesecaky vyjmete. Mě se osvědčil například tento typ, co má uvnitř stříbrnou úpravu. Na dno každého košíčku dejte část sušenkové směsi s máslem a udusejte ji dnem malé skleničky. Korpus dejte zapéct do trouby asi na 5 minut. Zapečená dna cheesecaků vyjměte z trouby a nechte je zchladnout.
Mezitím elektrickým šlehačem nebo v robotu krátce prošlehejte sýr Philadelphia. Pak do něho opět jen krátce zašlehejte zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a nakonec moučkový cukr a postupně vejce. Směs dlouho nešlehejte, aby zbytečně neřídla a nenabrala vzduch. Dbejte nato, aby všechny tyto suroviny měly stejnou teplotu, aby se směs nesrazila.
Na korpusy dortíků nalijte sýrovou směs asi asi do 3/4 objemu košíčku. Naplněnou muffinovou formu položte do velkého pekáče a nalijte do něj vroucí vodu. Dortíky se budou péct ve vodní lázni, což zapříčiní jejich pozvolné pečení a nevysušení. Dejte je péct na cca 20 minut, dokud jejich povrch neztuhne.
Pak je nechte asi hodinu postupně chladnout v otevřené troubě. Následně je další dvě hodiny nechte chladnout už mimo vodní lázeň a muffinovou formu.
Vychladlé cheesecaky opatrně vyjměte z košíčků, přelijte je jahodovým pyré, ozdobte vyšlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem a čerstvou jahodou.