Horká čokoláda | Coolinářka
5. 1. 2016

Horká čokoláda

Ingredience

  • 70g mléčné čokolády na vaření
  • 70g hořké čokolády na vaření
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého kardamomu (nemusí být)
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • minimarschmallows

Venku se sype sníh, u nás v nížině nevídaný jev a my s dcerou užíváme zimních radovánek, než se celá ta bílá nádhera zase změní v bláto. Není nic lepšího než si dát po takové mrazivé pocházce horkou čokoládu, pěkně poctivou, hustou a slaďoučkou!

Postup

  1. V rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření

  2. Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová miska položená na hrnci s vroucí vodou) rozpusťte nalámanou čokoládu

  3. Mléčnou čokoládu na vaření seženete například v Tescu

  4. Do rozpuštěné čokolády hned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.
    Podávejte například s bonbóny marschmallows, s vyšlehanou šlehačkou nebo špetkou chilli.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu