Exotická květáková polévka | Coolinářka
3. 2. 2016

Exotická květáková polévka

Ingredience

  • 1/2 květáku
  • 1 větší mrkev
  • olej
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • cca 2 cm čerstvého zázvoru
  • zelená kari pasta
  • 1/2 l kuřecího vývaru
  • malá plechovka kokosového krému
  • čerstvý koriandr
  • chilli papričky
  • sůl

Zkuste květákovou polévku připravit tentokrát trochu jinak. Mám pro vás tip na pikantní a trochu exotičtější variantu této oblíbené zeleninové polévky.

Postup

  1. Polovinu většího květáku rozeberte na růžičky, rozložte je na pekáč, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na cca 180 stupňů asi na 20 – 30 minut, dokud květák nezačne hnědnut a nezměkne.
    Mezitím na troše oleje v hrnci smažte nakrájenou mrkev a cibuli, dokud mrkev nezačne pouštět šlem, spíše na mírném plameni

  2. Dále do hrnce přidejte na drobno nakrájený zázvor a česnek

  3. Vše společně restujte ještě asi 1 minutu

  4. Poté přidejte zelenou kari pastu, množství nechám na vás, podle toho, jak máte rádi pálivé

  5. Vše zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 20 minut

  6. Upečený květák přidejte do hrnce k polévce a vše rozmixujte ponorným mixérem v hladký krém

  7. Nakonec do polévky nalijte kokosové mléko nebo krém a dosolte ji.
    Podávejte s lístky čerstvého koriandru a chilli papričkou (nemusí být).
    Dobrou chuť!

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu