Exotikou ovoněné kuře s kuskusem a restovaným lilkem | Coolinářka
4. 7. 2015

Exotikou ovoněné kuře s kuskusem a restovaným lilkem

Ingredience

  • naporcované kuře
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka římského kmínu
  • špetka kurkumy
  • pepř
  • sůl
  • máslo
  • 1 citron
  • 1/2 většího lilku
  • olivový olej
  • 2 celé stroužky česneku
  • 1 a půl hrnku kuskusu
  • zakysaná smetana
  • čerstvý koriandr

undefined

Postup

  1. Nejprve si naporcujte kuře na menší kousky, ty si pak osolte a okořeňte směsí mletého zázvoru, římského kmínu, kurkumy a pepře

  2. Takto připravené maso dejte do pekáče, poklaďte kousky másla, přidejte rozkrojený citron, trochu podlijte vodou a dejte péct na 170 stupňů nejprve pod pokličkou asi 40 minut a pak pod grilem, dokud kuře nezezlátne, občas maso přelijte výpekem či vodou.
    Mezi tím si připravte přílohu

  3. Polovinu většího lilku si nakrájejte na malé kostičky, osolte a zprudka orestujte na olivovém oleji, ve kterém předem smažte dva celé stroužky česneku, které olej krásně ovoní a ochutí

  4. Česnek po smažení vyndejte a vyhoďte

  5. Kuskus zalijte vařící vodou a nechte změknout, osolte, můžete přidat trochu másla

  6. Do takto připraveného kuskusu zamíchejte orestovaný lilek, pokapejte trochou zakysané smetany a posypejte čerstvým koriandrem.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu