Portugalské koláčky Pastel de Nata | Coolinářka
27. 3. 2016

Portugalské koláčky Pastel de Nata

Ingredience

  • 1 celé vejce
  • 2 žloutky
  • 90g moučkového cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 200ml mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 balení listového těsta (275g)

Tradiční portugalská pochoutka, kterou si zamilujte i Vy! Křehounké koláčky z listového těsta s lahodnou smetanovou náplní jsou opět dokladem toho, že v jednoduchosti je krása!

Postup

  1. V hrnci, ve kterém budete později směs ohřívat, šlehací metlou rozmíchejte celé vejce a žloutky

  2. Přidejte k nim moučkový cukr a škrob a vše promíchejte do hladka

  3. Nyní dejte směs na mírný plamen a nalijte do ní smetanu a mléko

  4. Vše za stálého míchání vařte dokud nezhoustne.
    Hrnec sundejte ze sporáku a vmíchejte do ní 2 lžičky vanilkového extraktu

  5. Hladinu zakryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a nechte ji trochu zchladnout

  6. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
    Pokud máte už vyválené listové těsto (275g), ušetříte si práci, pokud ne, tak těsto vyválejte asi na 0,5 cm tloušťku

  7. Vykrajujte kolečka o průměru 9-10 cm a těmi vystelte klasickou formu na muffiny na 12 kousků

  8. Do každého “košíčku” nalijte asi do 2/3 obsahu vaječnou hmotu.
    Dejte ihned péct, já použila funkci gril, aby se z vrchu koláčky správně opekly

  9. Pečte je cca 25 minut.
    Koláčky podávejte posypané moučkovým cukrem a skořicí

  10. Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu