Ingredience
- středně velké červené řepy
- redukce z balzamikového octa
- olivový olej
- sůl
- rukola
- Parmazán
Jednodušší to snad už být nemůže! Pár ingrediencí z nichž vykouzlíte výborné letní jídlo. Zkuste si připravit tento moderní recept!
Postup
Nejprve upečte červenou řepu
Tu důkladně omyjte, osolte a polijte balzamikovou redukcí a olivovým olejem
Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky
Pečte při 180 stupních asi hodinu
Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout
Pak ji oloupejte a nakrájejte na jemné plátky
Upečenou červenou řepu si můžete připravit dopředu, lze ji v alobalu skladovat pár dní v lednici.
Plátky červené řepy vyskládejte na talíř, na ní naklaďte propranou rukolu a hoblinky ParmazánuNavrch vše jemně posolte a pokapejte olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa
Ihned servírujte a nechte si chutnat!