Carpaccio z pečené červené řepy s rukolou a Parmazánem | Coolinářka
15. 6. 2016

Carpaccio z pečené červené řepy s rukolou a Parmazánem

Ingredience

  • středně velké červené řepy
  • redukce z balzamikového octa
  • olivový olej
  • sůl
  • rukola
  • Parmazán

Jednodušší to snad už být nemůže! Pár ingrediencí z nichž vykouzlíte výborné letní jídlo. Zkuste si připravit tento moderní recept!

Postup

  1. Nejprve upečte červenou řepu

  2. Tu důkladně omyjte, osolte a polijte balzamikovou redukcí a olivovým olejem

  3. Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky

  4. Pečte při 180 stupních asi hodinu

  5. Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout

  6. Pak ji oloupejte a nakrájejte na jemné plátky

  7. Upečenou červenou řepu si můžete připravit dopředu, lze ji v alobalu skladovat pár dní v lednici.
    Plátky červené řepy vyskládejte na talíř, na ní naklaďte propranou rukolu a hoblinky Parmazánu

  8. Navrch vše jemně posolte a pokapejte olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa

  9. Ihned servírujte a nechte si chutnat!

Saláty

Saláty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu