Náš bramborový salát | Coolinářka
15. 12. 2017

Náš bramborový salát

Ingredience

  • 1 kg brambor typu A (např. keřkovské rohlíčky)
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší petržel
  • kousek celeru (nemusí být)
  • 2 vejce
  • 1 šunková klobása
  • 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 nakládané okurky
  • 250 ml majonézy
  • sůl
  • pepř

Každá rodina má ten svůj nej recept na bramborový salát a jeho kvality neváhá hájit v nekonečných diskuzích, zda do „správného“ bramborového salátu patří či nepatří cibule, uzenina, jogurt či majonéza, atd….! 🙂 Naše mamka dělala každé vánoce právě tento a nám nejvíc chutná! Třeba vás letos taky inspiruje…

Postup

  1. Omyté neoloupané brambory dejte vařit společně s neoloupanou celou mrkví, petrželí a kouskem celeru.
    Zvlášť si uvařte 2 vejce natvrdo.
    Uvařené brambory a zeleninu nechte zcela zchladnout a pak je oloupejte

  2. Stejně tak uvařená vejce

  3. Brambory, vejce na tvrdo, šunkovou klobásu a nakládané okurky nakrájejte na kostičky

  4. (Na brambory a vejce použijte drátěný kráječ – mřížku.)
    Uvařenou a oloupanou kořenovou zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle

  5. Vše přendejte do velké mísy

  6. Přidejte hrášek bez nálevu, plnotučnou hořčici a majonézu

  7. Vše opatrně smíchejte, aby se brambory příliš neporušily

  8. Dle chuti salát dosolte a lehce opeptřete.
    Podávejte ideálně pár hodin nebo přes noc odležený v lednici.

    Dobrou chuť a krásné Vánoce!

Saláty

Saláty

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu