Jaký byl 1. rok Coolinářky a recept na piškotový dort | Coolinářka
18. 7. 2016

Jaký byl 1. rok Coolinářky a recept na piškotový dort

Ingredience

  • NA SVĚTLÝ KORPUS:
  • 5 vajec
  • 130g cukru krupice
  • vanilkový cukr
  • 125g hladké mouky
  • 35g slunečnicového oleje
  • NA TMAVÝ KORPUS:
  • 5 vajec
  • 150g cukru krupice
  • 100g hladké mouky
  • 30g kakaa
  • 35g slunečnicového oleje
  • NA KRÉM:
  • 250g mascarpone
  • 250g tvarohu ve vaničce
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru moučka
  • NA OZDOBU:
  • jahody
  • borůvky
  • sněhové pusinky
  • květy

Začátkem července oslavil blog Coolinářka 1. narozeniny! Možná ideální čas na trochu bilancování. Co se povedlo…? A co ne…?
Musím se přiznat, že jsem zvyklá dělat věci naplno a proto i blog jsem spouštěla s ambicí, aby byl úspěšný. Možná to zní nafoukaně, ale asi by mě nebavilo psát “do vzduchoprázdna”, blogování bez čtenářů zkrátka není ono. Dobrým krokem bylo spustit Coolinářku nejdříve jen jako FB stránku, našla si celkem rychle slušný počet fanoušků, kteří se později stali i prvními pravidelnými čtenáři blogu. Nyní už je vás na FB bezmála 4500 a na Instagramu více než 1500!
V současné chvíli na blogu najdete asi stovku receptů a bezmála 30 reportáží z foodfestivalů a recenzí hotýlků, které objevujeme během našich výletů a dovolených.
Rozhodně by mě nenapadlo, kde bude blog po roce od svého spuštění. Mám obrovskou radost, že si Coolinářky všimla mnohá média. Moc mě potěšil článek v časopise F.O.O.D., velký rozhovor v MF Dnes a Právu, několikrát jsem se mihla v Českém rozhlasu, recepty pravidelně sdílí Prima Fresh a 5+2 dny a v neposlední řadě bylo skvělou zkušeností vařit v pořadu pro Mňam TV.
Stále se snažím na sobě makat, v kuchyni, ale i s fotoaparátem. Fotografování jídla se stalo mou velkou vášní a jsem opravdu ráda součástí týmu fotoškoly Nicom (http://www.nicom.cz/), kde se podílím jako lektorka dekor&food stylingu na kurzech fotografování jídla. S většinou kurzistů jsme i nadále ve spojení a jejich skvělá zpětná vazba je nesmírně motivující!
S kamarádkami jsme s úspěchem rozjely projekt Sladké bary Hradec Králové (http://www.facebook.com/sladkebaryhk), máme za sebou řadu zakázek pro svatby, dětské a firemní párty. Je to další úžasná zkušenost, která mě motivuje zdokonalovat se i v cukrařině.
V neposlední řadě chci moc poděkovat spolupracujícím firmám za důvěru. Je mi ohromnou ctí pravidelně pracovat pro Etu, Hradecké delikatesy, Koloniál.cz nebo My-chilli.eu. Podobným partnerstvím se vůbec nebráním, jsou to firmy, které dělají svou práci poctivě a já můžu jejich produkty či služby vám, svým čtenářům, doporučit s čistým svědomím.
A je tu ještě něco, na čem jsem pracovala od listopadu, to vám ale ještě dnes neprozradím. Těšte se, je to velká bomba a brzy vám vše odtajním!

No a co se nepovedlo? Nepovedlo se bodovat v různých blogerských anketách, ale to už bych asi chtěla moc. Uvidíme, třeba to vyjde další rok 🙂

Milí čtenáři, moc děkuji za přízeň, jsem ráda, že se na Coolinářku vracíte a hlavně, že vás inspiruje a recepty doma zkoušíte. Bez vás by to nešlo!

Postup

  1. Nejprve si předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.
    Nyní si připravte korpus: 5 vajec, cukr krupice a vanilkový cukr šlehejte v robotu minimálně 20 minut

  2. Mě práci ušetřil skvělý Eta Gratussino (http://eshop.eta.cz/kuchynsky-robot-eta-gratussino-maxo-0023-90050-bily-eta002390050/p399356/), je totiž důležité vyšlehat z vajec a cukru pevnou pěnu

  3. Po 20 minutách šlehání do pěny přidejte olej a robot vypněte.
    Nyní do těsta opatrně stěrkou vmíchejte prosátou hladkou mouku.
    Těsto vlijte do dortové formy (průměr asi 20cm), jejíž dno si vyložte pečícím papírem

  4. Korpus dejte péct na cca 20 – 30 minut

  5. Zda-li je upečený, vyzkoušejte špejlí.
    Upečený korpus opatrně vyndejte z formy a dejte zchladnout na drátěnou mřížku

  6. Stejným způsobem upečte tmavý korpus s kakaem.
    Během doby, kdy korpusy chladnou, si připravte krém

  7. Tvaroh a mascarpone vyndejte z chladničky

  8. Do větší mísy vyklopte mascarpone a ručním šlehačem ho jen krátce prošlehejte

  9. K němu po lžičkách přidávejte tvaroh a cukr moučku a směs znovu krátce prošlehejte.
    Ze smetany vyšlehejte šlehačku

  10. Tu nyní postupně lžící opatrně vmíchejte do krému z tvarohu a mascarpone.
    Kostkovaného efektu na řezu dortu docílíte následovně: oba korpusy zarovnejte seříznutím z vrchu

  11. Nyní je překrojte, aby vznikly dvě stejná kola

  12. Z obou vykrojte 2 menší kolečka (viz obrázek níže)

  13. Nyní je střídavě sesaďte zpět, aby vznikly 4 dortové pláty.
    Každý plát namažte krémem a poklaďte ovocem.
    Zbylým krémem pomažte dort z vrchu a ze stran.
    Ozdobte ho zbylým ovocem, pusinkami a květy.
    Dort nechte v ledničce vychladit.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Left Menu IconSledujte mě
Menu