Ingredience
3 kuřecí prsní řízky250 g sýru Ricotta1 žloutek- muškátový oříšek
100 g čerstvého baby špenátu1 stroužek česneku- máslo
- sůl
- pepř
100 g sýru čedar
Většinou videoreceptům, kterých běží zejména na Fb mraky, moc pozornost nevěnuji, ale tento mě zaujal, vyzkoušela jsem ho a moc nám chutnalo. Možná znáte Hasselback brambory – pečené nakrojené brambory, plněné slaninou, sýrem, cibulí, atd… Dnes si podobně připravíme kuřecí prsa. Plněná budou výbornou ricottovo-špenátovou náplní a upečená pod čedarovou peřinou. Tak tedy, zde je další tip, jak jednoduše a moc chutně upravit celkem nudou surovinu, jakou jsou kuřecí prsa!
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Nejprve si připravte špenátNa trošce másla zpěňte plátky česneku a přidejte lístky špenátu, osolte, přiklopte a chvíli společně duste
Špenát nechte zchladnout a nasekejte ho.
Nasekaný špenát přendejte do misky a zamíchejte ho s ricottou, žloutkem, troškou muškátového oříšku, solí a pepřem.
Kuřecí prsní řízky nakrojte tak, jak vidíte na obrázku, osolte je a opepřeteDo řezů nyní nandejte náplň a naplněná prsa přendejte do pekáčku s pečícím papírem
Těsně před vložením masa do vyhřáté trouby, každou porci posypte nastrouhaným čedarem.
Maso pečte asi 30 minut.
Ideální přílohou jsou třeba vařené brambory či bramborová kaše.
![](https://www.coolinarka.cz/wp-content/uploads/2019/10/1471257315-1920x1440.jpg)
![](https://www.coolinarka.cz/wp-content/uploads/2019/10/1471257375-1440x1920.jpg)
![](https://www.coolinarka.cz/wp-content/uploads/2019/10/1471257315-1920x1440.jpg)