Kachní stehna na švestkách | Coolinářka
16. 9. 2016

Kachní stehna na švestkách

Ingredience

  • kachní stehna
  • cca 15 švestek
  • 2 cibule
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 1/2 hrsti čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Co se týká kachního masa, tak jsem dost konzervativní a příliš s ním neexperimentuji, nejvíc nám chutná klasika, pěkně upečené či konfitované jen s kmínem a solí + červené zelí a knedlíky. Proto, když jsem zkoušela tento recept, trochu jsem se bála výsledku a toho že drahé maso zkazím. Opak byl pravdou! Kombinace karamelizovaných švestek, cibule a zesládlého česneku společně s upečenou kachnou je dokonalá!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
    Do pekáče nebo litinové pánve dejte rozkrojené vypeckované švestky, na měsíčky nakrájené cibule, celé oloupané stroužky česneku, 2 hvězdičky badyánu, tymián a rozmarýn

  2. Nyní vše posypte mletou skořicí a osolte.
    Kachní stehna omyjte a papírovou utěrkou osušte

  3. Osolte je, opepřete a položte na švestky s cibulí a spol

  4. Na maso ještě můžete položit snítky tymiánu a rozmarýnu.
    Vše nyní trochu podlijte vodou, přiklopte poklicí nebo alobalem a dejte péct asi na 90 až 120 minut, podle velikosti stehen.
    Po této době maso odkryjte, mělo by být už pěkně měkké

  5. Teplotu trouby zvyšte na 190 stupňů a vše pečte ještě asi 30 minut dozlatova

  6. Během této doby, stehna přelévejte výpekem, případně ještě podlévejte vodou

  7. Dejte pozor, aby se švestky, cibule a česnek nezačali připalovat.
    Upečená kachní stehna se švestkami podávejte ideálně s bramborovými plackami smaženými na sádle.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Left Menu IconSledujte mě
Menu