Ingredience
- kachní stehna
- cca
15 švestek 2 cibule2 hvězdičky badyánu1 lžička skořice1 hrst čerstvého tymiánu1 /2 hrsti čerstvého rozmarýnu4 stroužky česneku- sůl
- pepř
Co se týká kachního masa, tak jsem dost konzervativní a příliš s ním neexperimentuji, nejvíc nám chutná klasika, pěkně upečené či konfitované jen s kmínem a solí + červené zelí a knedlíky. Proto, když jsem zkoušela tento recept, trochu jsem se bála výsledku a toho že drahé maso zkazím. Opak byl pravdou! Kombinace karamelizovaných švestek, cibule a zesládlého česneku společně s upečenou kachnou je dokonalá!
Postup
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Do pekáče nebo litinové pánve dejte rozkrojené vypeckované švestky, na měsíčky nakrájené cibule, celé oloupané stroužky česneku, 2 hvězdičky badyánu, tymián a rozmarýnNyní vše posypte mletou skořicí a osolte.
Kachní stehna omyjte a papírovou utěrkou osušteOsolte je, opepřete a položte na švestky s cibulí a spol
Na maso ještě můžete položit snítky tymiánu a rozmarýnu.
Vše nyní trochu podlijte vodou, přiklopte poklicí nebo alobalem a dejte péct asi na 90 až 120 minut, podle velikosti stehen.
Po této době maso odkryjte, mělo by být už pěkně měkkéTeplotu trouby zvyšte na 190 stupňů a vše pečte ještě asi 30 minut dozlatova
Během této doby, stehna přelévejte výpekem, případně ještě podlévejte vodou
Dejte pozor, aby se švestky, cibule a česnek nezačali připalovat.
Upečená kachní stehna se švestkami podávejte ideálně s bramborovými plackami smaženými na sádle.
Dobrou chuť!


