Podzimní salát | Coolinářka
6. 10. 2016

Podzimní salát

Ingredience

  • salát polníček
  • střední červená řepa
  • 1/2 menší dýně Hokaido
  • vlašské ořechy
  • sýr Niva
  • olivový olej
  • balzamiková redukce
  • sůl

Je už sice podzim a trochu sychravo, počasí, kdy moc chuť na salát nemáme… Ale tento, z těch nejlepších podzimních surovin, si rozhodně zamilujete!

Postup

  1. Nejprve dejte péct červenou řepu

  2. Důkladně omytou, ale neoloupanou ji položte na alobal, osolte ji a pokapejte olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa

  3. Řepu zabalte do alobalu a položte ji do větší zapékací mísy nebo pekáčku, aby se tam později vešla i nakrájená dýně

  4. Dejte ji péct do trouby na 180 stupňů do měkka (asi 40 minut).
    Mezitím si nakrájejte umytou dýni na měsíčky, tento typ nemusíte loupat

  5. Asi po 2
    minutách pečení řepy k ní přidejte do pekáče i nakrájenou dýni, kterou pokapejte olivovým olejem a osolte

  6. Společně pečte ještě asi 20 minut, aby dýně změkla a lehce zezlátla

  7. Upečenou červenou řepu nechte lehce zchladnout, aby se dala oloupat a nakrájet na měsíčky

  8. Do mísy dejte salát polníček, na něho nakrájenou červenou řepu a dýni, navrch rozdrobenou Nivu a nasekané vlašské ořechy

  9. Nakonec vše pokapejte olivovým olejem, balzamikovou redukcí a osolte.
    Salát ihned podávejte, může být klidně trochu vlažný.
    Dobrou chuť!

Saláty

Saláty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu