Rukolový salát s tuňákem a křepelčími vejci | Coolinářka
25. 7. 2015

Rukolový salát s tuňákem a křepelčími vejci

Ingredience

  • rukola
  • vařená křepelčí vejce
  • kvalitní tuňák z konzervy
  • cherry rajčata
  • zakysaná smetana
  • papriková pasta harissa
  • čerstvý citrónový tymián
  • olivový olej
  • sůl

V jednoduchosti je síla, to platí v parném létu dvojnásob. Pokud máte rádi rukolu, zkuste tento snadný salát, určitě si pochutnáte. V kombinaci s tuňákem a zdravými křepelčími vejci je skvělý a jako letní večeře ideální!

Postup

  1. Nejprve uvařte křepelčí vejce natvrdo

  2. Stačí jim jen 3 minuty, pak je zchlaďte pod studenou vodou a opatrně oloupejte

  3. Rukolu důkladně properte, rajčata omyjte a nakrájejte je na poloviny

  4. Tuňák z konzervy nechte okapat

  5. V míse naservírujte nejprve rukolu, na ni vejce, cherry rajčata a tuňák

  6. Vše osolte a pokapejte olivovým olejem

  7. K salátu jsem připravila dva dresinky

  8. První je pikantní s paprikovou pastou harissa (dá se běžně koupit supermarketu u sterilovaných zelenin)

  9. A druhý s citronovým tymiánem (ten jsem nejdříve utřela v hmoždíři s trochou olivového oleje a hrubou solí)

  10. Dobrou chuť!

Saláty

Saláty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu