Ingredience
- rukola
- vařená křepelčí vejce
- kvalitní tuňák z konzervy
- cherry rajčata
- zakysaná smetana
- papriková pasta harissa
- čerstvý citrónový tymián
- olivový olej
- sůl
V jednoduchosti je síla, to platí v parném létu dvojnásob. Pokud máte rádi rukolu, zkuste tento snadný salát, určitě si pochutnáte. V kombinaci s tuňákem a zdravými křepelčími vejci je skvělý a jako letní večeře ideální!
Postup
Nejprve uvařte křepelčí vejce natvrdo
Stačí jim jen 3 minuty, pak je zchlaďte pod studenou vodou a opatrně oloupejte
Rukolu důkladně properte, rajčata omyjte a nakrájejte je na poloviny
Tuňák z konzervy nechte okapat
V míse naservírujte nejprve rukolu, na ni vejce, cherry rajčata a tuňák
Vše osolte a pokapejte olivovým olejem
K salátu jsem připravila dva dresinky
První je pikantní s paprikovou pastou harissa (dá se běžně koupit supermarketu u sterilovaných zelenin)
A druhý s citronovým tymiánem (ten jsem nejdříve utřela v hmoždíři s trochou olivového oleje a hrubou solí)
Dobrou chuť!