Týden s hlívou ústřičnou - Ragú s hlívou a špenátem | Coolinářka
1. 4. 2017

Týden s hlívou ústřičnou – Ragú s hlívou a špenátem

Ingredience

  • cca 300g hlívy ústřičné
  • 1 menší červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 menší mrkve
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml vývaru
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Dnes tedy do třetice – recept z hlívy ústřičné, tentokrát pěkně na smetaně, se špenátem a mrkvičkou. Tak jemné jídlo si parádně rozumí s rýží, navíc je raz dva hotové a za pár korun.

Dovolím si vás ještě poprosit, pokud se Vám můj blog líbí, dejte mi hlas v anketě Foodblog roku. Stačí jen zaškrtnou Coolinářku a dole odeslat tlačítkem „Dát hlas“, nic nemusíte vyplňovat. Moc děkuji! http://foodblogroku.cz/dej-hlas/

Postup

  1. V tlustostěnné hlubší pánvi, na lžíci másla dejte restovat na jemno nasekanou červenou cibuli

  2. Až zprůhlední, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou a mrkev

  3. Nyní vše společně osolte a opepřete a krátce orestujte, poté zalijte asi 150 ml vývaru

  4. Pánev nechte odkrytou a nechte tekutinu zredukovat asi na polovinu

  5. Teď je čas přidat do směsi omyté listy baby špenátu, zamíchejte je do horké směsi, ihned zavadnou

  6. Nakonec do směsi nalijte smetanu a vše vařte do zhoustnutí

  7. Dle potřeby hlívové ragú dosolte

  8. Podávejte s rýží.
    Dobrou chuť!

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu