Ingredience
- cca
300 g hlívy ústřičné 1 menší červená cibule1 stroužek česneku1 /2 menší mrkve2 hrsti baby špenátu200 ml smetany ke šlehání150 ml vývaru1 lžíce másla- sůl
- pepř
Dnes tedy do třetice – recept z hlívy ústřičné, tentokrát pěkně na smetaně, se špenátem a mrkvičkou. Tak jemné jídlo si parádně rozumí s rýží, navíc je raz dva hotové a za pár korun.
Dovolím si vás ještě poprosit, pokud se Vám můj blog líbí, dejte mi hlas v anketě Foodblog roku. Stačí jen zaškrtnou Coolinářku a dole odeslat tlačítkem „Dát hlas“, nic nemusíte vyplňovat. Moc děkuji! http://foodblogroku.cz/dej-hlas/
Postup
V tlustostěnné hlubší pánvi, na lžíci másla dejte restovat na jemno nasekanou červenou cibuli
Až zprůhlední, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou a mrkev
Nyní vše společně osolte a opepřete a krátce orestujte, poté zalijte asi 150 ml vývaru
Pánev nechte odkrytou a nechte tekutinu zredukovat asi na polovinu
Teď je čas přidat do směsi omyté listy baby špenátu, zamíchejte je do horké směsi, ihned zavadnou
Nakonec do směsi nalijte smetanu a vše vařte do zhoustnutí
Dle potřeby hlívové ragú dosolte
Podávejte s rýží.
Dobrou chuť!