Grilované krevety se špagetami Aglio olio peperoncino | Coolinářka
26. 6. 2017

Grilované krevety se špagetami Aglio olio peperoncino

Ingredience

  • 6 tygřích krevet
  • 1 lžička čerstvé šťávy z citronu
  • čerstvá chilli paprička (množství dle chuti) a druhu papričky)
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • hrst čerstvé petrželky
  • špagety pro 2 porce

Následující recept je ideální horké letní dny. Je tak rychlý a jednoduchý, žádné velké vaření… U nás v Hradci je nově otevřený obchod s rybami a mořskými plody, tak jsem neodolala a koupila pár tygřích krevet až z Indie, byly skvělé!
Krásně barevné krevety jsem naservírovala na tyrkysový talíř s kropenatým vzorem, který mi laskavě věnovala firma http://www.eporcelan.cz . Pokud máte podobnou slabost, jako já, pro krásné nádobí, tam si určitě vyberete. Vyhovuje mi také, že můžu talíře zakoupit jen po kusech za velice vlídné ceny 🙂

Postup

  1. Tygří krevety vyjměte z tuhé skořápky trochu je nařízněte podélně, aby šlo vyndat střívko, omyjte je a osušte papírovou utěrkou

  2. Takto připravené krevety napíchejte na špejli nebo grilovací jehlu

  3. Z obou stran je osolte a opepřete a těsně před opékáním je lehce pokapejte citronovou šťávou

  4. Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody.
    Mezitím na olivovém oleji krátce orestujte na plátky nakrájený česnek a chilli papričky

  5. Stačí jen pár minut, aby se česnek nezačal připalovat.
    Krevetové špízy položte na mřížku rozpáleného grilu nebo pánve s trochou oleje a krátce je opečte z obou stran.
    Uvařené špagety slijte, ale neproplachujte je pod vodou! Smíchejte je s orestovaným česnekem a chilli, je-li třeba, přilijte ještě trochu olivového oleje

  6. Každou porci špaget posypejte nasekanou zelenou petrželkou a položte k nim opečené krevety.
    Dobrou chuť!

    Příspěvek vznikl ve spolupráci s http://www.eporcelan.cz

Jídla z ryb a mořských plodů z Ocean 48

Jídla z ryb a mořských plodů z Ocean 48

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu