Ingredience
6 tygřích krevet1 lžička čerstvé šťávy z citronu- čerstvá chilli paprička (množství dle chuti) a druhu papričky)
4 stroužky česneku- olivový olej
- pepř
- sůl
- hrst čerstvé petrželky
- špagety pro
2 porce
Následující recept je ideální horké letní dny. Je tak rychlý a jednoduchý, žádné velké vaření… U nás v Hradci je nově otevřený obchod s rybami a mořskými plody, tak jsem neodolala a koupila pár tygřích krevet až z Indie, byly skvělé!
Krásně barevné krevety jsem naservírovala na tyrkysový talíř s kropenatým vzorem, který mi laskavě věnovala firma http://www.eporcelan.cz . Pokud máte podobnou slabost, jako já, pro krásné nádobí, tam si určitě vyberete. Vyhovuje mi také, že můžu talíře zakoupit jen po kusech za velice vlídné ceny 🙂
Postup
Tygří krevety vyjměte z tuhé skořápky trochu je nařízněte podélně, aby šlo vyndat střívko, omyjte je a osušte papírovou utěrkou
Takto připravené krevety napíchejte na špejli nebo grilovací jehlu
Z obou stran je osolte a opepřete a těsně před opékáním je lehce pokapejte citronovou šťávou
Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody.
Mezitím na olivovém oleji krátce orestujte na plátky nakrájený česnek a chilli papričkyStačí jen pár minut, aby se česnek nezačal připalovat.
Krevetové špízy položte na mřížku rozpáleného grilu nebo pánve s trochou oleje a krátce je opečte z obou stran.
Uvařené špagety slijte, ale neproplachujte je pod vodou! Smíchejte je s orestovaným česnekem a chilli, je-li třeba, přilijte ještě trochu olivového olejeKaždou porci špaget posypejte nasekanou zelenou petrželkou a položte k nim opečené krevety.
Dobrou chuť!Příspěvek vznikl ve spolupráci s http://www.eporcelan.cz


