Ingredience
- cca
4 střední brambory typu C 1 lžička kmínu (na vaření brambor)2 hrsti krup2 stroužky česneku2 lžíce másla100 ml mléka1 zarovnaná lžíce sušené majoránky1 /2 cibule- sůl
1 lžička oleje2 vejce na volské oko- čerstvá majoránka na ozdobu (nemusí být)
Když mi zbylo pár uvařených krup a bylo mi líto je vyhodit, vzpomněla jsem si na tento téměř zapomenutý staročeský recept. Pamatuji si ho z dětství, když mi nastavovanou kaši vařila máma nebo babička. Levné jednoduché jídlo, ale o to chutnější! Ideální podzimní večeře.
Postup
Množství uvedených surovin je na dvě porce.
Nejprve si v osolené vodě uvařte kroupy do měkka
Pak je slijte
V jiném hrnci uvařte v osolené vodě s kmínem oloupané brambory
Do horkých brambor dejte rozpustit máslo a pak je rozšťouchejte, přilijte mléko a udělejte kaši
Do bramborové kaše nyní nadrťte česnek, přidejte uvařené kroupy a sušenou majoránku a společně zamíchejte
Na trošce oleje osmažte do zlatova cibulku, nechte ji okapat na papírové utěrce
Pak ve stejné pánvi udělejte volské oko
Kaši servírujte teplou se smaženým vejcem, cibulkou a posypané čerstvou majoránkou.
Dobrou chuť!