Nastavovaná kaše | Coolinářka
28. 9. 2017

Nastavovaná kaše

Ingredience

  • cca 4 střední brambory typu C
  • 1 lžička kmínu (na vaření brambor)
  • 2 hrsti krup
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • 1 zarovnaná lžíce sušené majoránky
  • 1/2 cibule
  • sůl
  • 1 lžička oleje
  • 2 vejce na volské oko
  • čerstvá majoránka na ozdobu (nemusí být)

Když mi zbylo pár uvařených krup a bylo mi líto je vyhodit, vzpomněla jsem si na tento téměř zapomenutý staročeský recept. Pamatuji si ho z dětství, když mi nastavovanou kaši vařila máma nebo babička. Levné jednoduché jídlo, ale o to chutnější! Ideální podzimní večeře.

Postup

  1. Množství uvedených surovin je na dvě porce.

    Nejprve si v osolené vodě uvařte kroupy do měkka

  2. Pak je slijte

  3. V jiném hrnci uvařte v osolené vodě s kmínem oloupané brambory

  4. Do horkých brambor dejte rozpustit máslo a pak je rozšťouchejte, přilijte mléko a udělejte kaši

  5. Do bramborové kaše nyní nadrťte česnek, přidejte uvařené kroupy a sušenou majoránku a společně zamíchejte

  6. Na trošce oleje osmažte do zlatova cibulku, nechte ji okapat na papírové utěrce

  7. Pak ve stejné pánvi udělejte volské oko

  8. Kaši servírujte teplou se smaženým vejcem, cibulkou a posypané čerstvou majoránkou.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu