Švestkové chutney | Coolinářka
20. 8. 2018

Švestkové chutney

Ingredience

  • 500 g švestek
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky koření pěti vůní
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžička chilli plátků nebo kousek chilli papričky
  • 70 g želírovacího cukru
  • 2 lžíce vinného octa
  • sůl
  • pepř

Ovoce se letos urodilo mraky, tak jestli nevíte, co se švestkami, zkuste tuto orientální variaci. Skvělá je například k uzenému masu nebo grilované krkovičce. Pokud chcete chutney do zásoby zavařit, znásobte si množství surovin. Toto množství je na cca 2 menší skleničky.

Pokud byste mě chtěli podpořit v anketě Foodblog roku, hlasovat můžete zde: http://www.foodblogroku.cz/. Děkuji!
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

Postup

  1. Na lžíci oleje dejte restovat na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a najemno nasekaný čerstvý zázvor, po chvilce přidejte plátky česneku

  2. Na mírném plameni restujte asi 3 minuty

  3. Pak přijdejte vypeckované nakrájené švestky, mletou skořici, chilli plátky a čerstvě mletý pepř

  4. Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud se švestky nerozvaří

  5. Poté přidejte vinný ocet a odkryté vařte ještě 5 minut

  6. Tyčovým mixérem směs rozmixujte, přisypte želírovací cukr, provařte a dosolte.
    když necháte chutney v ledničce třeba týden uležet, jeho chuť se ještě zvýrazní.

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu