Křenová omáčka | Coolinářka
30. 9. 2018

Křenová omáčka

Ingredience

  • 1 kg uzené krkovice
  • 60 g nastouhaného čerstvého křenu
  • 2 lžíce másla
  • cca 400 ml uzeného vývaru
  • 1 pyramidka koření na vývar
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • plátky mandlí k podávávání

Dalším z receptů provorepublikové kuchyně je ten na křenovou omáčku. V kombinaci s uzeným masem ji zbožňuju 🙂

Postup

  1. Uzenou krkovici dejte vcelku vařit do velkého hrnce s poklicí společně s pyramidkou koření na vývar

  2. (Můžete použít tlakový hrnec.)
    Asi po hodině až hodině a půl by mělo být maso měkké, vyndejte ho a vývar si nechte na omáčku

  3. Tu si připravte následovně: na 1 lžíci másla krátce orestujte hladkou mouku, zalijte to vývarem a vařte asi 10-15 minut, vznikne uzená krémová omáčka

  4. V jiném malém hrnci nebo pánvi na druhé lžíci másla krátce orestujte nastrouhaný křen společně s lžíci octa a lžičkou cukru

  5. Tuto směs nyní zamíchejte do vroucí uzené omáčky, přilijte smetanu a ještě asi 10 minut vařte

  6. Omáčku dle chuti dosolte

  7. Plátky mandlí na pánvi na sucho krátce opražte, když začnou hnědnout, vypněte sporák

  8. Omáčku servírujte posypanou plátky mandlí společně s uzenou krkovicí a bramborovými špalíčky.

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu