Králík braillon | Coolinářka
6. 7. 2015

Králík braillon

Ingredience

  • rozporcovaný králík
  • 2 lžíce hrubozrnné hočice
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 3 dcl bílého vína
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • máslo
  • brambory typu C
  • cibule na osmažení

Dnes mám pro vás výborný a hlavně děsně jednoduchý recept na úpravu králíka. Maso je vždy šťavnaté a měkké jako kuře.

Postup

  1. Jednotlivé osolené porce králíka hojně potřete směsí hrubozrnné a dijonské hořčice

  2. Tyto zprudka orestujte na másle a oleji, pak je zalijte bílý vínem, přidejte 2 snítky rozmarýnu, přiklopte a pečte na 180 stupňů asi 50 minut

  3. Poté odkryjte a dopečte asi 15 minut dozlatova

  4. Na závěr vyndejte z pekáče maso a do zbylé tekutiny v pekáči nalijte smetanu ke šlehání a nechte provařit na sporáku do zhoustnutí omáčky

  5. Všechny připečené kousky zamíchejte do omáčky, dodají jí skvělou chuť

  6. Podávejte se šťouchanými brambory se smaženou cibulkou a samozřejmě se sklenkou bílého vínka

  7. Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu