Špízy z vepřové panenky na gril | Coolinářka
7. 7. 2015

Špízy z vepřové panenky na gril

Ingredience

  • středně velká vepřová panenka
  • zakysaná smetana
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • špetka sladké papriky
  • špetka sušeného mletého zázvoru
  • špetka sušené petržele
  • sůl
  • pepř

Zde je recept na naše oblíbené špízy z vepřové panenky. Dělám je každý rok celou sezónu grilování a všem vždycky moc chutná. Recept je pro 1 středně velkou panenku, ze které uděláte 4 větší špízy.

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu na maso z 1 lžíce hrubozrnné a 1 lžíce dijonské hořčice, špetky sladké papriky, mletého zázvoru, sušené petržele, hrubě mletého pepře, přidejte 1 nadrcený stroužek česneku, zakysanou smetanu a sůl

  2. Vše důkladně promíchejte a do marinády vložte nakrájenou vepřovou panenku spolu s jednou střední cibulí nakrájenou na větší kousky (aby se pak dala napíchat na špízky)

  3. Enzymy v zakysané smetaně způsobí, že masíčko úžasně zkřehne

  4. Marinujte minimálně 6 hodin

  5. Poté si připravte zeleninu, já používám jednu cuketu a jednu papriku, ty nakrájím a v míse zamíchám s bylinkovou solí a olivovým olejem

  6. Maso si minimálně hodinu před pečením vyndejte z lednice a před napichováním na špejli z něho stáhněte prsty marinádu

  7. Panenku, cibuli a zeleninu pak střídavě napichujte na špejle a takto připravené špízy pečte na grilu

  8. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, místo špejlí použijte kovové jehly

  9. Podávejte s pečivem a dresinkem, já jsem tentokrát připravila dva

  10. První z krémovité zakysané smetany, do které jsem přidala v kutru nasekanou plocholistou petržel se sušenými rajčátky, olivovým olejem, solí a pepřem

  11. Druhý dresing byl také ze zakysanky, do které jsem zamíchala paprikovou pikantní pastu harisu a sůl.
    Dobrou chuť a grilování zdar!

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu