Polníčkový salát s pečenou červenou řepou, slaninou a vlašskými ořechy | Coolinářka
7. 7. 2015

Polníčkový salát s pečenou červenou řepou, slaninou a vlašskými ořechy

Ingredience

  • 2 malé červené řepy
  • redukce z balzamikového octa
  • olivový olej
  • hrubozrnná sůl
  • salát polníček
  • 5 dkg anglické slaniny
  • hrst vlašských ořechů
  • pepř

Upřímně řečeno, na saláty mě moc neužije. Co vám budu povídat, v jídelních lístcích restaurací tento oddíl vlastně docela bezděčně přecházím 🙂 Nicméně, když je venku hic, nějaký ten salátek přijde k chuti…

Postup

  1. Nejprve si připravte červenou řepu

  2. Tu důkladně omyjte, osolte hrubou solí a polijte balzamikovou redukcí a olivovým olejem

  3. Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky

  4. Pečte při 180 stupních asi hodinu

  5. Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout

  6. Pak ji oloupejte a nakrájejte na jemné plátky

  7. Tyto položte na proprané listy polníčku, osolte a mírně pokapejte olivovým olejem

  8. Těsně před podáváním opečte na pánvi pár plátků anglické slaniny spolu s nasekanými vlašskými ořechy a přidejte je k salátu a řepě

  9. Vše nakonec polijte výpekem se slaniny a ochuťte čerstvě mletým pepřem (nemusí být)

  10. Dobrou chuť!

Saláty

Saláty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu