Ingredience
2 malé červené řepy- redukce z balzamikového octa
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- salát polníček
5 dkg anglické slaniny- hrst vlašských ořechů
- pepř
Upřímně řečeno, na saláty mě moc neužije. Co vám budu povídat, v jídelních lístcích restaurací tento oddíl vlastně docela bezděčně přecházím 🙂 Nicméně, když je venku hic, nějaký ten salátek přijde k chuti…
Postup
Nejprve si připravte červenou řepu
Tu důkladně omyjte, osolte hrubou solí a polijte balzamikovou redukcí a olivovým olejem
Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky
Pečte při 180 stupních asi hodinu
Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout
Pak ji oloupejte a nakrájejte na jemné plátky
Tyto položte na proprané listy polníčku, osolte a mírně pokapejte olivovým olejem
Těsně před podáváním opečte na pánvi pár plátků anglické slaniny spolu s nasekanými vlašskými ořechy a přidejte je k salátu a řepě
Vše nakonec polijte výpekem se slaniny a ochuťte čerstvě mletým pepřem (nemusí být)
Dobrou chuť!