Ingredience
- (na cca
6 karbanátků) 500 g lososa1 bílá houska50 ml mléka1 vejce1 lžíce sekaného čerstvého koriandru1 /2 jarní cibulky- šťáva z cca
1 /4 citronu - sůl
- pepř
Další recept, u kterého platí má filozofie – vařit rychle a jednoduše! Tyhle karbanátky jsou u nás moc oblíbené, jak v létě z grilu, tak klidně v zimě z pánve. Lososa tradičně kupuji v hradecké pobočce Ocean 48, kde mám jistotu, že ryba je čerstvá. http://www.ocean48.cz/
Postup
Nejprve porce lososa zbavte kůže
Maso pak rozsekejte nožem nebo nahrubo rozmixujte v kutru
Housku nebo rohlík nakrájejte na malé kostičky, přendejte je do mísy a zalijte mlékem
Přidejte rybí maso, vejce, nasekaný čerstvý koriandr (klidně můžete místo něho použít listovou petržel nebo kopr) a jarní cibulku, šťávu z citronu, sůl a pepř
Vše důkladně smíchejte
Těsně před grilováním utvořte mokrýma rukama z rybí směsi karbanátky, které opečte z obou stran na rozpálené mřížce grilu nebo na trošce oleje na pánvi.
Hotové je podávejte například s dipem z osolené zakysané smetany a čerstvého kopru nebo s tímto jednoduchým salátkem, na který budete potřebovat:
1 – 2 zralá avokáda
2 střední rajčata
šťáva z ½ limety
sůl a pepř
Nasekejte zralé avokádo, které před tím oloupajte a zbavte pecky (tu nevyhazujte)Ke kostičkám avokáda přidejte nakrájená rajčata, které ale zbavte semínek, nakrájejte jen dužinu
Zeleninu zakápněte limetkovou šťávou, osolte a opepřete
Vše zamíchejte, já nedávám žádný olej, avokádo má tuku dostatek
Tip: do salátu položte i pecku, tím pádem avokádo nezhnědne.