Kapří hranolky & výlov rybníku Datlík | Coolinářka
2. 11. 2015

Kapří hranolky & výlov rybníku Datlík

Ingredience

  • vykostěný filet z půlky kapra
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl

Právě vrcholí období výlovů rybníků, abychom měli o štědrém dnu co večeřet. Já už se od dětství začínám v tyto dny těšit na vánoce 🙂 My bydlíme kousek od kaskády čtyř královehradeckých rybníků a jeden z nich – Datlík, byl v tuto sobotu vyloven za přítomnosti veřejnosti. Zájem byl obrovský, až mi bylo rybářů trochu líto, když se museli s plnými káděmi ryb vyhýbat dětem, psům, fotografům… K podobným akcím neodmyslitelně patří i rybí občerstvení a nejtypičtější pochoutkou jsou kapří hranolky. Recept na ně vám dnes přináším.

Postup

  1. Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2 cm proužky

  2. Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin

  3. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte

  4. Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek s trochou soli a nechte je chvilku odpočívat

  5. Mezi tím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a trochou soli.
    Kapří proužky v této směsi obalte a smažte v oleji do zlatova

  6. Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte

  7. Skvělé jsou například s křenovým dipem.
    Dobrou chuť!

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu