Domácí těstoviny se šafránem | Coolinářka
4. 8. 2015

Domácí těstoviny se šafránem

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 3/4 hrnku semolinové mouky
  • 1 a 1/2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky vody
  • špetka šafránů

Na domácí těstoviny jsem se chystala dlouho, ale na semolinovou mouku jsem natrefila vždy jen v obr balení v Makru. Nakonec jsem ji sehnala v Globusu a pustila se do své první domácí pasty… Já nudle nechala usušit do druhého dne, chuťově byly výborné, ale ztratily krásnou žlutou barvu a lámaly se. Proto spíš doporučuji čerstvě připravené těstoviny rovnou uvařit a sníst. Chuť vajec je luxusní! Zkuste je, není to žádná věda, jak by se mohlo zdát…

Postup

  1. Šafrán dejte louhovat do dvou lžiček vody.
    Na válu smíchejte hladkou mouku a semolinu, to je speciální mouka na těstoviny z tvrdozrnné pšenice, strukturou podobná krupičce, ale krupicí ji nenahrazujte! Lze ji koupit například v Globusu

  2. Z muk si vytvořte „sopku“, jako když zaděláváte kynuté těsto

  3. Do ní vyklepněte vejce, přidejte olivový olej a vodu se šafránem

  4. Vidličkou vejce s olejem a šafránovou vodou nejprve opatrně spojte a pak až zapracujte s moukou

  5. Vznikne vám tuhé kompaktní nelepivé těsto

  6. To nechte v potravinové folii chvíli odpočinout v lednici

  7. Nyní si těsto rozdělte na třetiny a pomocí strojku na vyválení těstovin (ten nevlastním :-), nebo ručně válečkem na nudle (můj případ …) vyválejte dlouhou co nejtenčí placku

  8. Tu nyní zaviňte jako palačinku a nakrájejte ji na asi 50 mm nudle

  9. Tyto pak rozviňte a ještě trochu natáhnete, těsto je velmi pružné, proto by se nudle neměly trhat.
    Těstoviny nechte chvíli oschnout, tak aby se nedotýkaly a pak je klasicky uvařte ve vroucí osolené vodě.
    Šafránové těstoviny se výborně hodí například k plodům moře.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu