Špaldové muffiny se špenátem a fetou | Coolinářka
28. 8. 2016

Špaldové muffiny se špenátem a fetou

Ingredience

  • 100g čerstvého baby špenátu
  • 100g sýru feta
  • 3 vejce
  • ½ hrnku oleje
  • 1 a ½ hrnku špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ hrnku mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • hrubá mouka a máslo na vysypání formy

Na sklonku prázdnin se vám možná bude hodit tento recept. Ať už jako svačinka pro děti do školy nebo rychlá večeře.
U nás bude 1. září velkým mezníkem, naše Naděnka jde totiž poprvé do školky. Zdá se, že zatím jsem z toho na nervy spíš já a pár slziček ukápne snad jenom mně… Tak nám držte palce… oběma 🙂

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů

  2. Na lžíci másla zpěňte na plátky nakrájený česnek, k němu přidejte čerstvý špenát a společně pod pokličkou chvíli duste

  3. Podušený špenát nechte trochu zchladnout a nasekejte ho.
    Do mísy vyklepněte dvě vejce, přidejte olej, mléko, na kostičky nakrájenou fetu a nasekaný špenát

  4. V jiné míse smíchejte špaldovou mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs postupně vmíchejte do druhé směsi

  5. Vznikne řidší těsto, které rozdělte do muffinové formy, kterou si předem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
    Muffiny dejte do vyhřáté trouby péct asi na 30 minut.
    Ideální přílohou může být čerstvá zelenina nebo salát.
    Dobrou chuť!

    Tento recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu