Omáčka z pečených rajčat | Coolinářka
21. 8. 2015

Omáčka z pečených rajčat

Ingredience

  • 12 menších rajčat
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka (nemusí být)

Tento recept je tak jednoduchý, že jsem váhala, jestli ho sem vůbec dát 🙂 Ale rozhodující byla skvělá chuť a v jednoduchosti je přeci síla! Navíc vrcholí sezóna rajčat a toto je dobrý způsob, jak je zpracovat. Omáčku můžete servírovat klasicky s dušeným hovězím nebo s těstovinami, nebo ji použít třeba na pizzu.

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy

  2. Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte v míse s rajčaty

  3. Vše osolte, opepřete a pocukrujte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem

  4. Dejte péct na 180 – 200 stupňů, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se začne rozpouštět (cca 20 minut)

  5. Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 7 minut vše pečte

  6. Pak směs přendejte do klasického mixéru na smoothie nebo ji ponorným mixérem rozsekejte na hladkou omáčku

  7. V této fázi můžete přidat pár lístků čerstvé bazalky

  8. Nyní případně dosolte a můžete podávat

  9. Omáčku není třeba nijak zahušťovat.
    Dobrou chuť!

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu