Ingredience
12 menších rajčat1 /2 cibule2 stroužky česneku2 lžíce cukru krupice- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka (nemusí být)
Tento recept je tak jednoduchý, že jsem váhala, jestli ho sem vůbec dát 🙂 Ale rozhodující byla skvělá chuť a v jednoduchosti je přeci síla! Navíc vrcholí sezóna rajčat a toto je dobrý způsob, jak je zpracovat. Omáčku můžete servírovat klasicky s dušeným hovězím nebo s těstovinami, nebo ji použít třeba na pizzu.
Postup
Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do olivovým olejem vymazané zapékací mísy
Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte v míse s rajčaty
Vše osolte, opepřete a pocukrujte krupicovým cukrem a zakápněte olivovým olejem
Dejte péct na 180 – 200 stupňů, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a bublat a cukr se začne rozpouštět (cca 20 minut)
Na dalších 10 minut do mísy k rajčatům zamíchejte na plátky nakrájený česnek a ještě asi 7 minut vše pečte
Pak směs přendejte do klasického mixéru na smoothie nebo ji ponorným mixérem rozsekejte na hladkou omáčku
V této fázi můžete přidat pár lístků čerstvé bazalky
Nyní případně dosolte a můžete podávat
Omáčku není třeba nijak zahušťovat.
Dobrou chuť!