Pečená podzimní zelenina | Coolinářka
17. 9. 2015

Pečená podzimní zelenina

Ingredience

  • 2 upečené červené řepy
  • 1 zelená cuketa
  • 1 žlutá cuketa
  • 3 brambory
  • 1 palice česneku
  • 1 červená cibule
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvá plochlistá petržel
  • máslo nebo olivový olej
  • sůl

Chcete-li si pochutnat na lehkém a chutném jídle, které si jednoduše a rychle připravíte a navíc si provonět celý byt, zkuste tento recept. My jsme si moc pochutnali, navíc „za málo peněz, hodně muziky“.

Postup

  1. Předem si upečte dobře omyté červené řepy v alobalu (ideálně s trochou olivového oleje, balzamikové redukce a soli)

  2. Po upečení (50 minut) je oloupejte a nakrájejte na plátky

  3. Řepu předem peču, aby tolik neobarvila ostatní zeleninu

  4. Stejně si nakrájejte cibuli, brambory a obě cukety, palici česneku jen překrojte na půl (jednotlivé stroužky zesládnou a změknou a po upečení je jednoduše vymáčkněte k zelenině)

  5. Do pekáče, zapékací mísy nebo litinového hrnce (jejich dno vymažte máslem) od kraje skládejte plátky zeleniny do kruhu, navrch položte rozkrojený česnek, pár snítek čerstvého rozmarýnu a pár kousků másla (můžete použít olivový olej), osolte a dejte péct pod pokličku na 40 minut při 190 stupních

  6. Zeleninu nepodlévejte, nechceme aby se začala dusit, navíc pustí vlastní šťávu

  7. Poté odkryjte, nyní podlijte asi 60 ml vody a dopékejte ještě asi 20 minut při 180 stupních

  8. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou.
    Takto připravenou zeleninu servírujte s pečivem, kuskusem nebo jako přílohu k masu.
    Dobrou chuť!

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu