Ricottové nočky s jahodami | Coolinářka
22. 5. 2021

Ricottové nočky s jahodami

Ingredience

  • 250 g ricotty
  • 130 - 140 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • cca 50 g polohrubé mouky na podsypání
  • na jahodový rozvar:
  • 300 g čerstvých nebo mražených jahod
  • 2 lžíce cukru krupice
  • špetka mleté skořice
  • 50 ml vody + 2 lžíce
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • k podávání: např. mandlové plátky a čerstvá máta

Blíží se sezóna jahod. Já mám pro vás jednoduchý recept na rychlé knedlíčky, které právě s jahodovou omáčkou chutnají naprosto skvěle. Mám tu i slanou variantu knedlíčků, tak vám bude recept možná povědomí 😉

 

Postup

  1. Do mísy vyklopte sýr ricotta a zamíchejte do něho celé vejce a špetku soli. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto.  

  2. Vál hojně posypte polohrubou moukou, přesuňte na něj těsto a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každé části vyválejte rukama „hada” a toho nasekejte na malé kousky. Ty pak v rukách vytvarujte do tvaru kuliček.

  3. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Knedlíčky vhoďte do vody (pravděpodobně se vám do hrnce nevejdou najednou, budete je muset rozdělit na dvě várky) a jak vyplavou na povrch, vařte je ještě asi minutu a pak je vylovte cedníkem.

  4. Jahodový rozvar uděláte jednoduše: do hrnce dejte vodu, mražené nebo čerstvé nakrájené jahody, cukr a skořici, společně přiveďte k varu. Takto vařte asi 5 minut a pak do hrnce zamíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Rozvar vařte, dokud není čirý. 

  5. Knedlíčky podávejte s jahodovým rozvarem, mandlovými plátky na sucho opraženými na pánvi a čerstvou mátou. 

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu