Rigatoni s ricottou a rukolou | Coolinářka
14. 7. 2021

Rigatoni s ricottou a rukolou

Ingredience

  • 330 g těstovin Rigatoni
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • špetka citronové kůry
  • šťáva z poloviny citronu
  • 2 hrsti strouhaného parmazánu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 150 g ricotty
  • cca 70 ml vody z těstovin
  • chilli vločky
  • sůl
  • pepř

Z ricotty jsem už dělala nočky, těsto na ovocné knedlíky, náplň do těstovin, ale ještě jsem nezkoušela omáčku.  Přitom je to tak jednoduché… navíc pak pikantní rukola a rychlý letní oběd je na světě! Vyzkoušejte…

 

Ve spolupráci s Košík.cz.

Postup

  1. Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. 

  2. Mezitím si v misce smíchejte ricottu s nastrouhaným parmazánem, olivovým olejem, citronovou šťávou a kůrou.

  3. Uvařené těstoviny zceďte, ale trochu vody si nechte. Horké těstoviny vraťte do hrnce, ve kterém se vařily, zamíchejte do nich ricottovou směs, trochu vody z těstovin, aby se vytvořila krémová omáčka. Tato omáčka se nevaří! 

  4. Nakonec do těstovin s omáčkou přidejte čerstvou rukolu, která teplem zavadne. Podávejte s čerstvě namletým pepřem a chilli vločkami.  

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu