Mac´n´cheese (Těstoviny se sýrem) | Coolinářka
23. 11. 2018

Mac´n´cheese (Těstoviny se sýrem)

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • cca 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 lžíce dijonské nebo anglické hořčice
  • muškátový oříšek
  • 200 g čedaru
  • 100 g goudy nebo tučného eidamu
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • cca 50 g anglické slaniny (nemusí být)

Americká klasika – mac ´n´cheese. U nás v rodině tento recept zdomácněl. Je to sice kalorická bomba, ale na zimní večery se parádně hodí. Vyzkoušejte ho!

Postup

  1. Těstoviny dejte vařit do osolené vody a troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Ve větším hrnci rozpusťte máslo a na něj nasypte hladkou mouku, společně krátce zarestujte

  2. Nyní do máslové jíšky postupně přilévejte mléko a vždy ho důkladně vmíchejte, vznikne bešamelová omáčka

  3. Tu dochuťte třemi strouhnutími muškátového oříšku, hořčicí, troškou soli a pepřem

  4. Nakonec do omáčky vmíchejte oba nastrouhané sýry a nechte je rozpustit

  5. Trochu sýru čedar si dejte stranou.
    Menší pekáč nebo zapékací misku vymažte máslem

  6. Uvařené těstoviny slijte a vysypte je do sýrové omáčky, vše promíchejte a celý obsah hrnce přendejte do pekáčku

  7. Povrch těstovin posypte zbylým čedarem a strouhankou smíchanou se lžičkou změklého másla nebo na kostičky nakrájenou slaninou

  8. Těstoviny dejte zapéct asi na 20 minut do vyhřáté trouby, než se na povrchu utvoří zlatá krustička

  9. Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu