Sádlové cukroví | Coolinářka
11. 12. 2021

Sádlové cukroví

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 120 g sádla
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce kakaa
  • meruňková marmeláda Darbo
  • višňová marmeláda Darbo

Sádlo v těstě a žádné vejce, jednoduché křehounké cukroví se výborně doplňuje s výbornou marmeládou, já použila meruňkovou a višňovou od rakouské firmy Darbo. Mohu jen doporučit, vyzkoušejte je letos!

 

Postup

  1. Nejprve promíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem.  Směs rozdělte napůl a do jedné poloviny zamíchejte vanilkový cukr a do druhé kakao. Do každé přidejte 60 g sádla pokojové tepoty a rukama zpracujte kompaktní těsta. Ty zabalte do potravinářské folie a nechte přes noc v lednici.

  2. Druhý den těsta vyndejte, nechte je chvíli v pokojové teplotě a pak z každého rukama vyválejte hada, kterého rozdělte na stejné díly, ze kterých pak tvořte kuličky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a do každého udělejte koncem vařečky důlek. 

  3. Dejte péct nenaplněné na 170 stupňů. Po cca 7 minutách pečení plech vyndejte a tmavé kousky co nejrychleji naplňte pomocí cukrářského pytlíku meruňkovou marmeládou Darbo a světlé višňovou marmeládou Darbo. Pak dejte cukroví znovu do trouby a dopečte ho během dalších cca 7-10 minut.

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu